Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2011-01-26-fogyatekossaggal-elokrol-nyilt-kiallitas-az-europai-parlamentben

Fogyatékossággal élőkről nyílt kiállítás az Európai Parlamentben - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-01-26 11:15:22

Fogyatékossággal élőkről nyílt kiállítás az Európai Parlamentben

Fogyatékossággal élőkről nyílt kiállítás az Európai Parlamentben

A múlt hét végi színházi előadás és koncert után a héten az Európai Parlamentben látható tematikus szakmai kiállítással mutatkoztak be fogyatékossággal élő emberek magyar szervezésben.

A Művészet, foglalkoztatás, emberi jogok című kiállítás szervezője Kósa Ádám (Fidesz), az EP első siket képviselője volt.

A rendezvényt a soros uniós elnökség képviseletében Soltész Miklós államtitkár nyitotta meg, aki köszöntőjében - a témáról kiadott közlemény szerint - hangsúlyozta: "A képességek kibontakoztatása a társadalom és az állam felelőssége, s ennek keretein belül elengedhetetlenül fontos, hogy hatékony eszközökkel elérjék: minden fogyatékossággal élő ember teljes jogú tagja legyen a társadalomnak".

A kiállított festményeket magyar értelmi sérült emberek készítették, illetve a kiállított tárgyak az ő bevonásukkal készültek. A rendezvény célja "bemutatni azt, hogy bármilyen hátránnyal él is az ember, a társadalom hasznos tagjai maradhat, hiszen a képességeket megfelelő segítséggel ki lehet bontakoztatni". Kósa Ádám megfogalmazása szerint "művészet, mert nincs akadály, ha alkotni akarsz; foglalkoztatás, mert nincs akadály, ha dolgozni akarsz; emberi jogok, mert ehhez jogod van."

A rendezvény fővédnökei Tőkés László, az EP egyházi és vallási ügyekkel megbízott alelnöke; Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek és Köves Slomó rabbi, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség főrabbija voltak.

A tárlat előzményeként vasárnap este, a Magyar Kultúra napja alkalmából a brüsszeli magyar kulturális intézetben fellépett a siket színészekből álló Ergo Sum színtársulat, a látássérült népdalénekes Bartolf Zsuzsanna és a szintén látássérült Csányi Márton zongorista.


MTI 2011. január 26., szerda 8:56

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest -11°C Ködös
Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület