Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/gazdasag/penz/2010-12-20-budapesti-ertektozsde-alacsony-forgalom-enyhe-gyengules-varhato-a-tozsden-hetfon

Budapesti Értéktőzsde - Alacsony forgalom, enyhe gyengülés várható a tőzsdén hétfőn - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-12-20 13:58:56

Budapesti Értéktőzsde - Alacsony forgalom, enyhe gyengülés várható a tőzsdén hétfőn

Budapesti Értéktőzsde - Alacsony forgalom, enyhe gyengülés várható a tőzsdén hétfőn

Alacsony forgalomra és enyhe gyengülésre lehet számítani a Budapesti Értéktőzsdén hétfőn, a nyitást követően az MTI által megkérdezett elemzők szerint.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy véli, az előzőhöz képest is kevésbé intenzív hét kezdődik és félő, hogy ez fokozódhat a jövő héten: az év vége nem az árfolyammozgásokról szól, legfeljebb a kis papírok némelyikét "rángathatják" majd ebben az időszakban.


Az egyetlen esemény a monetáris tanács kamatdöntő ülése lesz, tartás, vagy 25 bázispont emelés elképzelhető, de árfolyamhatása ennek sem lesz - közölte az elemző.


Gabler Gergely, az ERSTE Befektetési Zrt. elemzője szerint kis mínusszal nyithat a Budapesti Értéktőzsde. Úgy vélte, az év vége felé közeledve továbbra is alacsony forgalom várható.


A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfői kamatdöntéséről szólva elmondta, az elsősorban a forintra lehet hatással. Annak ellenére, hogy most lehet kamatemelés, vannak olyan tényezők, amelyek arra mutatnak, hogy nem lesz - mondta. A jegybankelnök hosszú távú kamatemelési politikáról szólt legutóbbi nyilatkozataiban, így a monetáris tanács tagjait várhatóan nem befolyásolja a forint elmúlt időszakban tapasztalt erősödése - tette hozzá az elemző.


A CIB Bank elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy a dél-koreai hadgyakorlat miatti feszültségek miatt az ázsiai tőzsdék mínuszban járnak és az európai piacokon sem javult a hangulat. Hétfőn, a magyar kamatdöntést leszámítva jelentősebb makroadat nem várható - írják reggeli elemzésükben.


A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,49 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 21.218,27 ponton zárt pénteken.


A részvénypiac forgalma 18,8 milliárd forint volt pénteken, a vezető részvények ára vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.


A Mol 200 forinttal, 1,04 százalékkal 19.500 forintra erősödött, 4,2 milliárd forintos forgalomban.


Az OTP részvények ára nem változott 5.250 forintot értek záráskor, forgalmuk 7,7 milliárd forintot tett ki.


A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,19 százalékkal 520 forintra csökkent, forgalma 2,4 milliárd forint volt.


A Richter papírok árfolyama 815 forinttal, 1,90 százalékkal 42.005 forintra esett, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.


A másik gyógyszeripari részvény, az Egis árfolyama 460 forinttal, 2,26 százalékkal 20.795 forintra nőtt 566 millió forintos forgalom mellett.

MTI 2010. december 20., hétfő 8:55

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 9°C napos

Get Adobe Flash player

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület