Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2010-08-18-augusztus-20-kormanyszovivo-tobb-ujdonsag-is-lesz-augusztus-20-an

Augusztus 20. - Kormányszóvivő: több újdonság is lesz augusztus 20-án - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-08-18 15:58:55

Augusztus 20. - Kormányszóvivő: több újdonság is lesz augusztus 20-án

Augusztus 20. - Kormányszóvivő: több újdonság is lesz augusztus 20-án

Több újdonsággal is készül a kormány az augusztus 20-i  ünnepségekre: felvonul a Nemzeti Lovas Díszegység, légi parádé helyett hajós felvonulás lesz a Dunán, a rakparton pedig magyar gasztrosétány várja az érdeklődőket. Nagy Anna kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján a tűzijátékról, amelyet három dunai uszályról indítanak, azt mondta: rövidebb, takarékosabb lesz az eddigieknél.

Nagy Anna az augusztus 20-i eseményekről szólva kiemelte, hogy a nemezeti ünnep a jótékonyság, az összefogás jegyében zajlik. Az este 9 órakor kezdődő tűzijáték előtt öt perccel gyújtják meg azokat a gyertyákat, amelyeket a helyszínen 200 forintért lehet megvásárolni, s az abból származó bevételt segélyszerveteken keresztül juttatják el az árvízkárosultakhoz. A gasztrosétányon résztvevő gazdák a bevételeik egy részét szintén az árvízkárosultaknak ajánlják fel.


Megjegyezte: az első öt napon a 1749-es hívószámon már csaknem 2,5 millió forint gyűlt össze adományokból.


Az újdonságokról szóval kitért arra is, hogy a reggeli Kossuth téri zászlófelvonáson - rendhagyó módon - Szvorák Katalin énekli a Himnuszt, amelyet korábban katonazenekar játszott.


A biztonsági intézkedésekről a kormányszóvivő elmondta: 45 kilométer/órás sebességnél erősebb szél esetén lefújják a tűzijátékot; a rakpart teljes kiürítéséhez 30 perc kell, az esetlegesen érkező viharokról egy órával korábban hírt kapnak.


Ennek kapcsán közölte, hogy húsz tagú, egyebek között tűzoltókból, mentőkből, meteorológusokból, pirotechnikusokból álló szakértői csoport felügyeli az ünnepi programok biztonságot. Ha bármilyen rendkívüli, az emberek biztonságát veszélyeztető esemény történik, megszakítják a rendezvényeket. Arról a Margit híd és az Erzsébet híd között kihelyezett hangosító-berendezéseken keresztül azonnal értesítik a nézőket - húzta alá.


A közlekedésről szólva Nagy Anna kiemelte: csütörtök este 9 órától a budai felső rakpartot a Lánchíd utcáig
lezárják; a Lánchíd és az Erzsébet híd között a pesti alsó rakpartokat már szerdán lezárják más rendezvény miatt; augusztus 20-án este 6 órától a Margit híd és az Erzsébet híd között mindkét oldalon lezárják a rakpartokat; az Erzsébet hídra péntek este 6 órától nem engedik fel az autókat.


A kormányszóvivő kitért arra is, hogy a Margit hidat augusztus 20-án este a gyalogosok elől is lezárják.

MTI 2010. augusztus 18., szerda 15:50

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

napos

25°C

32° / 15°

Budapest

napos

  • Hétfő

    napos

    33° / 16°

  • Kedd

    napos

    29° / 17°

  • Szerda

    Többnyire felhős

    25° / 11°

  • Csütörtök

    napos

    27° / 12°

Frissítés2010. Augusztus 22. (Vasárnap)

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 65

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület

Törlés megerősítése

Bezárás

Kérem várjon

töltés
websas.hu