Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/fooldal/2011-08-19-mar-megvan-a-vilagrekord-tobb-mint-1000-km-t-tett-meg-a-magyar-csalad-allva-evezve-a-dunan

Már megvan a világrekord! Több mint 1000 km-t tett meg a magyar család állva evezve a Dunán! - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-08-19 13:41:59

Már megvan a világrekord! Több mint 1000 km-t tett meg a magyar család állva evezve a Dunán!

Már megvan a világrekord! Több mint 1000 km-t tett meg a magyar család állva evezve a Dunán!

Nem kis vállalkozásra szánta el magát egy magyar család, hiszen 2800 kilométer hosszan és 40 napon keresztül szelik át hosszában Dunát, egy itthon még kevésbé ismert sporteszköz, a SUP (stand up paddle) segítségével. Tegnap Hasulyó Tibor, Dani, Brunó, Csilla, Tomi, és a két labrador Bilbo és Eton Budapestre érkezett. Még nincsenek túl teljesen a táv felén, eddig körülbelül 1000 km-t tettek meg, és nagyjából még 1600 km van vissza a tervezett útból. Az állva evezés világrekordját már így is megdöntötték, de tartják magukat eredeti tervükhöz. Úgy kalkulálnak, szeptember közepére jutnak majd el a Duna fekete-tengeri torkolatához.

Esőben és napsütésben is jókedvűen a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig

Budapestre érkezett a Hasulyó család, a távnak több mint a fele hátravan.

Augusztus elsején indultak útnak a buddhizmus egyik legnagyobb tanítója, Láma Ole áldásával, azóta pedig már több száz kilométert tettek meg, orkán erejű szelet, órákig szakadó esőt, de ugyanakkor szikrázóan ragyogó napokat hagytak maguk mögött a Hasulyó család férfitagjai.

Édesanyjuk Csilla minden nap rendíthetetlenül követi őket motorcsónakkal és ellátja a fiúkat élelemmel, itallal, vagy csak néhány bátorító anyai szóval, éppen amire szükségük van. Ez alól csak az első 3 nap volt kivétel, mert a Duna legfelső szakasza ugyanis természetvédelmi terület, és a folyónak ezen a részén egyáltalán nem lehet motoros járművel közlekedni. Így a fiúk akkor teljesen magukra voltak utalva, a deszkák hátuljára elhelyezett dobozból tudtak némi eleséghez jutni.

 

 

Tomi, a csapat videófelelőse kitartóan készíti a napi összefoglaló kisfilmeket, miközben a család „házát”, a lakóautót és az azt húzó terepjárót is ő költözteti egyik helyről a másikra. Aki követi őket a www.dunaracing.com facebook oldalán, láthatja, hogy a család kitartóan, minden körülmények között igyekszik teljesíteni a napi kitűzött 6-8 órás evezést, ami alatt 60-65 kilométert tesznek meg.

A Dunát a fiúk bizonyos szakaszokon folyó helyett állóhoz hasonlítják, annyira lassú a sodrása, volt már azonban olyan szakasz, melyen 20 km-t mindössze 1 óra 35 perc alatt tettek meg. Nagy örömükre szurkolótáboruk is akad szép számmal, Regensburgnál például hatalmas ováció fogadta őket a hidakról, bíznak benne, hogy a Duna budapesti szakasza után is csatlakoznak hozzájuk kísérő evezősök.

 

 

A lakóautót természetesen belakták már a „Team Positivo”-nak hívó csapat tagjai. A napokat kutyasétáltatással kezdik, ezután szállnak vízre a fiúk. Az első néhány száz kilométeres szakaszon nagyon sűrűn kellett zsilipelni, ez némileg megnehezítette dolgukat, de kárpótolta őket a nehézségekért a Duna gyönyörű tiszta vízű szakasza, ahol a folyóból még inni is lehetett.

A kihívással kapcsolatban a családfő Tibor a következőt mondja: „Pozitívan állunk minden kihíváshoz és megtaláljuk mindenben azt, ami a napunkat színesebbé és csodásabbá teszi. Lehet ez akár egy olyan nap, amikor végre 11 nap esőzés után kisüt a nap, vagy éppen egy kedves gesztus az egyik ausztriai yacht klubban, ahol ingyen köthettek ki a fiúk. Bolondozásra pedig mindig szánunk időt, reméljük ez a videóinkon is átjön.”

 

 

A fiúknak persze nem elég, hogy világrekordot hajtanak végre, minden egyes nap azon mesterkednek, hogy az előző napi rekordjukat megdöntsék és minél rövidebb idő alatt teljesítsék a kiszabott távot. Drukkoljunk együtt a Hasulyó családnak és küldjünk minél több „positivo” energiát!

 

Bővebb információk:

http://dunaracing.com/?lang=hu

http://www.facebook.com/pages/dunaracingcom/137794096303415

http://twitter.com/#!/teampositivo

 

Korábbi cikkünk a témában itt érhető el.

 

2011.08.19. Péntek

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület