Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/sport/2010-06-24-a-noi-vizilabda-valogatott-a-szuperdontore-keszul

A női vizilabda-válogatott a Szuperdöntőre készül - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-06-24 09:29:56

A női vizilabda-válogatott a Szuperdöntőre készül

A magyar női vízilabda-válogatott alighogy hazaérkezett a messinai Világliga selejtezőről, már indulhat is a június 28-án kezdődő Szuperdöntőre.

A Világliga európai I-es csoportjában a budapesti és a messinai selejtezőn is a második helyen végzett a magyar válogatott az oroszok mögött. Ezzel a teljesítménnyel vívta ki az együttes a jogot a Szuperdöntőben való indulásra. A nyolcas finálénak ezúttal a kaliforniai San Diego ad otthont. Nem a legerősebb összeállításban utazik a magyar együttes, hiszen különböző okok miatt Pelle Anikó és Tomaskovics Eszter nem állhat a csapat rendelkezésére. Nem vár könnyű feladat a lányokra, hiszen a világ legjobb nyolc válogatottja indul Amerikában. A közelgő Európa-bajnokság szempontjából kiváló alkalom lesz a felkészülésre, az összecsiszolódásra ez a felmérő. Hat nap alatt hat kőkemény mérkőzés vár a válogatottra, a liga végeredménye az erőviszonyok ismeretében előre megjósolhatatlannak tűnik.

Együttesünk az A jelű csoportba került, ahol Kanada, Görögország és Kína lesz az ellenfele. A B csoportban pedig az Egyesült Államok, Oroszország, Ausztrália és Hollandia mérkőzik egymással. Az első három napon körmérkőzéses rendszerben a csoporttalálkozókat rendezik meg. Ezt a kört követően a torna negyedik napján a csoportban megszerzett helyezések alapján már a negyeddöntőket játsszák le a csapatok. A keresztjátékban a másik csoportbéli csapatok ellen mérik össze tudásukat (a csoportelsők a másik csoport negyedikjeivel, illetve a másodikak és harmadikak mérkőznek egymás ellen). A következő napon a győztesek az 1-4., a vesztesek pedig az 5-8. helyekért folytatják a küzdelmet. A torna hatodik, befejező napján az előző napi eredmények alapján a helyosztókkal ér véget a rendezvény.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Petrovics Mátyás kijelölte azt a tizenhárom játékost, akik az utazó keret tagjai: Gyöngyössy Anikó (ASI), Kasó Orsolya (DF-DVCSH) kapusok, Bujka Barbara (Palermo), Drávucz Rita (Fiorentina), Jancsó Patrícia (USC), Keszthelyi Rita (DF-DVCSH), Kisteleki Dóra (Nervi), Kisteleki Hanna (UVSE), Poszkoli Rita (DF-DVCSH), Szücs Gabriella (DF), Takács Orsolya (Szentes), Tóth Ildikó (Iraklisz), Valkai Ágnes (Olimpiakosz) mezőnyjátékosok.

Forrás: dh-online.hu

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Többnyire felhős

19°C

28° / 17°

Budapest

Többnyire felhős

  • Kedd

    napos

    31° / 15°

  • Szerda

    napos

    31° / 18°

  • Csütörtök

    Többnyire napos

    30° / 18°

  • Péntek

    napos

    33° / 19°

Frissítés2010. Június 28. (Hétfő)

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 39

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület

Törlés megerősítése

Bezárás

Kérem várjon

töltés