Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/politika/civil-szervezetek/2011-05-05-felhaborodtak-a-tuzoltok-a-kormany-uj-dontese-miatt

Felháborodtak a tűzoltók a kormány új döntése miatt - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-05-05 14:20:13

Felháborodtak a tűzoltók a kormány új döntése miatt

Felháborodtak a tűzoltók a kormány új döntése miatt

Felháborítónak tartja a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, hogy a holnapi tüntetésre a kormány a Rendészeti Érdekegyeztető Fórumhoz két másik közszférával kapcsolatos érdekegyeztető fórumot csapott hozzá.

Már nem is rendészeti, hanem közszolgálati életpályáról beszélnek, összemosva a két szférát; ez a tűzoltók számára elfogadhatatlan - mondta Árok Kornél, a szakszervezet elnöke a Reggeli Gyorsban.

Ezek az emberek nap mint a nap a halállal néznek szembe; remélem, hogy a holnapi tüntetésen a kormány megérti, mi a problémánk - mondta a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke a Klubrádióban.

Árok Kornél szerint korrektül kellene tájékoztatni a társadalmat arról, hogy a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatárhoz képest a tűzoltók 5 évvel hamarabb mehetnek hamarabb nyugdíjba, csakhogy ők meglehetősen extrém körülmények között dolgoznak 57 éves korukig. Egy ilyen korú tűzoltó eddigre annyira elfáradt már, hogy saját magára is veszélyes lehet.

Ezt a problémát a '80-as évek óta görgetjük magunk előtt, azóta egyetlen kormány sem tudta megoldani - mondta Árok Kornél. Egyelőre ott tartunk, hogy mindenkit mindenkivel szembeállítottak. Egyetlen esélyünk van, megmutatjuk a kormánynak, hogy a nemzeti együttműködés valóban él, csak éppen ők nem részesei ennek - húzta alá az elnök. A tűzoltók tüntetése mellé már több ezer civil állt, a szimpátiatüntetésre holnap déltől várnak mindenkit a Kossuth térre.

 

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20110505_oregsegi_nyugdij_tuzoltok_kormany

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 18°C Tiszta

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Magyarország nyitólapja

Hirdetések Budapest

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület