Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/oktatas/oktataspolitika/2011-02-03-oktatasi-allamtitkarsag-a-hivatalos-egyeztetesben-szerepel-a-kozoktataspolitikai-tanacs-osszehivasa-is

Oktatási államtitkárság: a hivatalos egyeztetésben szerepel a Közoktatáspolitikai Tanács összehívása is - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-02-03 10:30:05

Oktatási államtitkárság: a hivatalos egyeztetésben szerepel a Közoktatáspolitikai Tanács összehívása is

Oktatási államtitkárság: a hivatalos egyeztetésben szerepel a Közoktatáspolitikai Tanács összehívása is

Az oktatási államtitkárság szerint nehezen értelmezhető a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) a Közoktatáspolitikai Tanács rendkívüli összehívását sürgető bejelentése.

Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár szerdán az MTI-nek azt mondta: nincs szó rendkívüli ülésről, a pedagógus-életpályamodell és a közoktatási törvény koncepciójának hivatalos egyeztetési rendjében épp "elébe néznek" a tanács összehívásának. Mint hozzátette, nehezen értelmezhető a PDSZ részéről az erre vonatkozó igény követelésként való megfogalmazása.


Megjegyezte: teljesen indokolt és kötelezettsége is az államtitkárságnak a Közoktatáspolitikai Tanács összehívása, ennek eleget is kívánnak tenni a közeljövőben.


A helyettes államtitkár az MTI kérdésére a pontos időpontot nem tudta megmondani, mint közölte, az egyeztetésre bocsátandó szövegeket a közigazgatási tárca hagyja jóvá, s ez az engedély még nem érkezett meg, a napokban várható. Ennek megfelelően fogják az összes társadalmi és szakmai egyeztető szervezetet összehívni, várhatóan még februárban. Az anyagok tárcák közötti egyeztetése is most kezdődik meg - jelezte.


A koncepciók ütemezésről    Gloviczki Zoltán azt mondta, ha a PDSZ vagy más szervezetek ragaszkodnak ahhoz, hogy hosszabbítsák meg a vitát, akkor értelemszerűen nem kerülhet a parlament elé tavasszal a két javaslat.   Hozzátette: kétségtelen, hogy a kormány első féléves munkatervében nem szerepel a két jogszabály, így kötelezettség nincs az elfogadásra, de az oktatási államtitkárságnak és a szaktárcának az a szándéka, hogy még tavasszal az Országgyűlés elé kerüljenek a javaslatok.


Közlése szerint ugyanakkor a két törvény tavasszal történő elfogadása korántsem jelenti azt, hogy azok 2011-ben hatályba is lépnek, hiszen a költségvetési törvény ettől nem fog megváltozni.


Mendrey László, a PDSZ elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Közoktatáspolitikai Tanács rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezik a testület tagjai a közoktatási törvény és a pedagógus-életpályamodell ügyében; az erről szóló levelet a szervezetek nevében ő juttatta el Réthelyi Miklós szakminiszterhez.


A PDSZ elnöke közölte: álláspontjuk szerint a koncepciók vitájára nem volt elegendő idő, ezért a tanács tagjainak határozott kívánsága, hogy az erről szóló vitát március végéig terjesszék ki.

MTI 2011. február 2., szerda 17:17

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 16°C Tiszta

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Hirdetések Budapest

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület