Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/keruleti-hirek/2010-07-01-tegnap-ota-gyogyitanak-a-csepeli-gyermekorvosi-centrumban

Tegnap óta gyógyítanak a Csepeli Gyermekorvosi Centrumban - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!


Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-07-01 16:33:39

Tegnap óta gyógyítanak a Csepeli Gyermekorvosi Centrumban

Az önkormányzat beruházásában elkészült a Csepeli Gyermekegészségügyi Centrum. Az új intézmény 2010. június 28-án, reggel 8 órától nyitotta meg kapuit a XXI. kerület központjában, az Áruház tér 6. szám alatt, a szakorvosi rendelő, a Csepel Áruház közelében.

A kerület önkormányzata 280 millió forintot költött erre a beruházásra. Az új intézmény európai körülményeket teremt a csepeli gyermekek egészségügyi ellátásához. A rendelőben három szinten, összesen 850 négyzetméteres, akadálymentes területen, házi gyermekorvosok, védőnők, gyermekfogszakorvosok és más szakdolgozók látják el feladataikat. Az európai színvonalat jelzi az a napkohó is, amit Podolák György, volt csepeli országgyűlési képviselő kezdeményezésére helyezett el az MVM Tröszt az épület tetején, megteremtve ezzel az olcsóbb, korszerűbb melegvíz-ellátás lehetőségét.

Az épület földszintjén három funkció egyidejű működési feltételeit alakították ki. Külön külső bejárattal egy elkülönítő a fertőző betegségben szenvedő gyermekek részére. A főbejárattól külön folyosó vezeti az egészséges tanácsadásra érkező gyermeket és szülőjét a tanácsadó helyiségekbe, ahol bőséges tér áll rendelkezésre a babakocsival érkezők számára, pelenkázó és öltöztető asztalok állnak a kisgyermekesek rendelkezésére.  Szintén a főbejáraton közelíthető meg a tágas várótér, valamint az orvosi rendelők sora.


Az 1. emelet lifttel és lépcsőn egyaránt megközelíthető. Itt nyert elhelyezést a 3 fogorvosi székkel hat gyermek fogszakorvos. Egyszerre két iskolai osztály fogadására alkalmas tér, s külön demonstrációs szoba áll rendelkezésre a gyermekeknek dentálhygienikus segítségével fogápolási, prevenciós bemutatókra.


Szintén az első emelet ad helyet öt védőnőnek, valamint külön tanácsadó a terhes és a kisgyermekes védőnői tanácsadásra érkezőknek.
A 2. emelet döntően a gépészet szintje. Itt kerültek elhelyezésre a fűtést és a légcserét biztosító berendezések, öltözők.


Röviden az épület komfortjáról:
·       Az épületben valamennyi rendelő és tanácsadó helyiség klimatizált.
·       A várótermek központi hűtött levegő rendszerbe kapcsolva szolgálják a betegek kényelmét.
·       A fűtési rendszer saját gázüzemű kazánnal biztosított.
·       A használati melegvizet a Magyar Villamosipari Művek Rt. által adományozott napkohó állítja elő.
·       Valamennyi szinten megfelelő számú, kicsiknek és nagyoknak kialakított vizesblokk áll rendelkezésre.
·       Az épület dekorációjáról a Nagy Imre Általános Művelődési Központ Alapfokú Művészeti Iskola diákjai gondoskodtak.

Forrás: Önkormányzati Sajtószolgálat

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Esős

20°C

29° / 17°

Budapest

Esős

  • Kedd

    Részben napos, záporral, zivatarral

    29° / 12°

  • Szerda

    Részben napos

    24° / 14°

  • Csütörtök

    napos

    28° / 16°

  • Péntek

    napos

    31° / 18°

Frissítés2010. Július 05. (Hétfő)

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 44

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület

Törlés megerősítése

Bezárás

Kérem várjon

töltés