Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/kultura/programok/2010-09-28-thai-divattervezok-mutatkoznak-be-a-magyar-kozonsegnek-a-thai-gasztronomiai-es-kulturalis-heten

Thai divattervezők mutatkoznak be a magyar közönségnek a Thai Gasztronómiai és Kulturális héten - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!

Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2010-09-28 16:28:35

Thai divattervezők mutatkoznak be a magyar közönségnek a Thai Gasztronómiai és Kulturális héten

Thai divattervezők mutatkoznak be a magyar közönségnek a Thai Gasztronómiai és Kulturális héten

2010. szeptember 29-től kezdődően ismét Thai Gasztronómiai és Kulturális Hetet rendez a Thai Nagykövetség és a Sofitel Budapest Chain Bridge. A hét folyamán a gasztronómiai programok mellett fotókiállítás és thai divattervezők is várják a vendégeket.

A bécsi fashion week négy kiemelt tervezőjének munkái a Sofitelben is láthatóak lesznek szeptember 29-én. A tervezőkkel lehet majd személyesen is beszélgetni a szállodában, így aki kíváncsi az ázsiai divattrendekre, és néhány különleges kortárs designer ruhadarabra, az ne mulassza el a velük való találkozást. A tervezők egyébként stílusuk mellett pályájukban is különböznek: Ptave Srisopha építészként, Khatikasemlert Chalermkiat belsőépítészként végzett, míg Warot Subsrisunjai és Pichet Suksanrungruang művészetet tanult.

Néhány szó bővebben a tervezőkről:

Warot Subsrisunjai

A tervező a bangkoki Chulalongkorn egyetemen kezdte művészeti tanulmányait, de masters diplomáját már San Franciscoban szerezte.

Szakmai munkáját ékszertervezőként kezdte Balin, majd dolgozott a Mercedes-Benz Fashion Week 2009-es tavaszi kollekciójának tervezőjeként. Ezután New Yorkban a Zac Posen, a Jen Kao, majd Heike Jarick tervezője volt. Miután a Warot Studio stylistjaként tevékenykedett, 2010-ben visszatért Bangkokba, ahol a Srinakharinwirot egyetemen oktat, és ezzel párhuzamosan kreatív igazgató a Surreal Objects-nél.

A tervezőt az egyedi, háromdimenziós szerkezeteiről, modern, avantgard stílusáról és a tiszta, szofisztikált munkáiról ismerik. Ruháit elmondása szerint erős, határozott nőknek készíti, akikhez illenek az egyedi és kifejező öltözékek.

A Surreal Objects márka legújabb kollekcióját az élénk élővilág szépsége ihlette, melyet az évszakok változása folyamatosan befolyásol. A ruhák egyedi szín és formavilágát a természet színes teremtményei ihlették. Az anyaghasználatot a nyomott mintás, selymes organza jellemzi, de nem ritka az ékkövekkel díszített sűrű hímzés sem díszítőelemként.

Ptave Srisopha, a Muuya Moya márka tervezője

Diplomáját a Lardkrabangban található iparművészeti egyetemen szerezte 2005-ben.

Az eredetileg építésznek tanult tervező pályafutását a Marhasarakarm egyetem kezdte, ahol városi arculattervezést és kreatív művészetet oktatott. Iparművészeti tanulmányai befejezése után tanított a Silpakorn egyetemen divattervezést, később pedig divattervezőként helyezkedett el a MUYA Ltd.-nél.

Szülőhazájában számos díjat nyert. 2001-ben a Thai esküvői tervező versenyen végzett harmadikként, de besöpörte a Woman Today magazin ruhatervező verseny díját is 2002-ben. A hazai sikerek után nemzetközi szinten is eredményesnek bizonyult: 2004-ben elnyerte a Hot Speaker - Bizarre Bra Section “World of Wearable Art” díját Új Zélandon.

A Muuya Moya Brand 2011-es kollekciója a 2D elnevezést viseli. A két D nem másra, mint a Dimension (dimenzió), valamint a Direction (irány) szavakra utal. A márka egy különleges formavilágot és stílust jelenít meg, a kollekció anyaghasználatát a jellegzetesen durva thai szövet jellemzi.

Khatikasemlert Chalermkiat, becenevén ”Pop”

Pop a thaiföldi Rangsit egyetemen végzett belsőépítészként 2003-ban, majd a Bangkok International Fashion Academy diákjaként folytatta tanulmányait. Itt ösztöndíjat kapott Párizsba, ahol az Institut Francais de la Mode posztgraduális képzésében vett részt 2007-től.

Első boltját Bangkokban, 2003-ban nyitotta meg, ahol saját tervezésű ruháit és kiegészítőit mutatta be. Megalkotta a ‘Wardrobe made in the world’ márkát. A következő évben már a második boltja is megnyílt, 2006-tól pedig a márka nemzetközi hálózattá fejlődött.

Tapasztalatot szerzett a La Masion Martin Margiela tervező asszisztenseként 2008-ban, valamint a Pret a porter-nál. Ekkor hozta létre a hozzá fűződő második márkát, amely a ‘Wonderwonder’ nevet viseli, majd a következő évben a harmadikat is ‘Wonder Anatomie’ néven, mely a bangkoki Siam Centerben nyitott boltban kapható.

A sokoldalú művész hazájában díjakat nyert belsőépítészként is, például bambuszból készült termékek terveivel. Japánban megnyerte a ‘Grand Prix 2007 New Fashion Designer’ versenyt.

Az általa kreált ruhák, ha színeikben visszafogottak is, anyagaikban és formáikban extravagánsak.
A tervező kedveli a csipkét és a tépett, lyukas anyagokat.

Budapestre a Wonder Anatomie brand legújabb, „A sötétség erdeje” címet viselő 2011-es tavaszi-nyári kollekciójával érkezik. Az öltözékeket a természet ihlette, virágok, levelek, és erdei állatok elevenednek meg, miközben a frissesség a hagyománnyal, az élő az elhervadttal, a fekete a fehérrel, a puhaság a szárazsággal, a jelen az időtlenséggel keveredik, így lesz a kollekció az örök körforgás része.

Pichet Suksanrungruang

A Curated márka tervezője.

Pichet Suksanrungruang Bangkok egyik Képző- és Iparművészeti Egyetemének hallgatójaként került először a divatvilág közelébe. Stylistként és az F-magazine újságírójaként is dolgozott korábban. A T-ra után Ek Thongprasert divattervező mellé került, aki a Curated márka vezető tervezője.

A Curated a tervezők számára az önkifejezést jelenti, ennek pedig számtalan módja lehet. A Curated márka ruháin keresztül megfogalmazzák hitvallásukat, amit közvetítenek a részleteken, a színeken, az anyagokon, a technikán és a stíluson keresztül.

 

« Vissza

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 10°C napos

Get Adobe Flash player


Szavazás

Ön milyen információkat hiányol jelenleg a Bpstart.hu oldalon?













Szavazat: 96

Régebbi szavazások

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület