Bejelentkezés
BPSTART.HU

BP
START

budapest

Info

BPSTART.HU
/sport/csapat/2011-06-28-noi-amerikai-futball-kikapott-a-budapest-wolves-ladies-a-dontoben

Női amerikai futball - kikapott a Budapest Wolves Ladies a döntőben - BpStart.hu

Szeretnéd tudni mi történik Budapesten? Szeretnéd megtalálni a kerületetben a szolgáltatókat, cégeket? Akkor gyere és néz körül nálunk. Budapest Start a főváros is erre tart!


Legújabb twittek

Keresés
Betűméret növelése Betűméret csökkentése

2011-06-28 09:35:08

Női amerikai futball - kikapott a Budapest Wolves Ladies a döntőben

Női amerikai futball - kikapott a Budapest Wolves Ladies a döntőben

Az idén Budapesten megrendezésre került női amerikai futball osztrák bajnoki döntőjében a Budapest Wolves Ladies 12:27 arányú vereséget szenvedett a Vienna Vikings Ladies csapatától.

A mérkőzés igazán kiélezett küzdelmet hozott, a gyors labdavesztésekkel és büntetésekkel tarkított negyedik negyedben a hazai alakulat közel állt a győzelem megszerzéséhez.

Kellemes, enyhén szeles, ám napos időjárás fogadta a csapatokat és a mintegy 600, a mérkőzésre kilátogató nézőt a fővárosban vasárnap délután. Az AFBÖ Ladies Bowl elnevezésű osztrák bajnoki döntőben a Budapesti Farkasok női csapata fogadta a címvédő Vienna Vikings gárdáját.

A két egylet alapszakaszbeli mérkőzésein egyértelmű bécsi sikerek születtek (46:6, ill. 47:7), így mindenképpen a címvédő, nyolcszoros bajnok lila-fehérek voltak az összecsapás esélyesei. Természetesen a Wolves Ladies ennek ellenére nem feltartott kézzel lépett pályára, első támadásukból el is jutottak az osztrákok célterületének előszobájába, azonban pontokat nem sikerült szerezniük.

Utóbbiakra egészen a második negyed közepéig kellett várnunk, ekkor az osztrákok Marie-Theres Micheletsch futása révén szereztek vezetést, melyet még a félidő előtt egy passz touchdown-nal egészítettek ki (12:0).



A szünet után villámgyorsan kezdett a hazai alakulat, a félidő harmadik próbálkozásából, Torda-Molnál Melinda passza után Sári Márta elkapó futott hatalmasat az endzone-ba. A Viking hölgyek még a harmadik negyedben 13 pontra tolták ki előnyüket Caroline Friedl elkapása nyomán, azonban a negyedik játékrészben újra felzárkóztak a Farkasok.

Ezúttal Torda-Molnár maga futott célterületre 12:19-re alakítva az állást. A negyed hátralevő részében kemény védelmi munka folyt, több labdaszerzést is láthatott a közönség, a Wolves Ladies védelme többször is támadóik kezébe tette a mérkőzés sorsát.

Végül a bécsi Micheletsch bő egy perccel a végső sípszó előtt megszerezte saját maga második, egyben csapata negyedik TD-jét ezzel bebiztosítva az osztrák címvédést.



Mindkét csapat játékosai Tóth Lászlótól a MAFSZ elnökétől egy- egy szál virágot kapott, aki Hubay Mátyás Wolves elnökkel közösen adta át a csapatoknak az érmeket és a kupát.

Legértékesebb támadó (MVP): Marie-Theres Micheletsch (V. Vikings Ladies)

Legértékesebb védő (MVP): Gál Dóra (BP. Wolves Ladies)



AFBÖ Ladies Bowl 2011

Budapest Wolves Ladies – Vienna Vikings Ladies 12:27 (0:0, 0:13, 6:6, 6:8)

2011.06.26.

Építők Stadion, Népliget, Budapest

 

Forrás: http://www.sportmedia.hu/amerikaifoci/nucleus/index.php?itemid=2259&blog_id=1

« Vissza

Get Adobe Flash player

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Regisztráció

0 hozzászólás.

Hozzászólások

Ehhez a hírhez még nem írt senki hozzászólást!

Budapesti hírkereső

Web BpStart

Budapest 15°C Tiszta

Get Adobe Flash player

Get Adobe Flash player

Magyarország nyitólapja

Hirdetések Budapest

Budapest I. kerület II. kerület III. kerület IV. kerület V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület XIII. kerület XIV. kerület XV. kerület XVI. kerület XVII. kerület XVIII. kerület XIX. kerület XX. kerület XXI. kerület XXII. kerület XXIII. kerület